Generic selectors
  Exact matches only
  Search in title
  Search in content
  Search in posts
  Search in pages
  Filter by Categories
  [javascript protected email address]

  Veelgestelde vragen

  Op deze pagina vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen, mocht uw vraag hier niet bij staan neem dan contact met ons op via: vragen@alpakah.com.

   

   

  Bestellen

  Verzending

  Hoe werkt de verzendingen van producten?

  Al onze producten worden geleverd in de verpakkingen zoals afgebeeld op de foto’s. Alhoewel de foto’s op de website een goede indruk geven van het artikel, zal er door het handgemaakte karakter van onze producten altijd sprake zijn van variaties in kleur, textuur, gewicht en ontwerp.

  Retourneren

  Mijn account

  Welke soorten goud gebruikt Alpakah jewelry collection?

  Alpakah jewelry collection werkt met 3 types goud:

  18k Goud: Dit type goud wordt beschouwd als fijn goud en is meestal gemaakt van 75% puur goud en 25% andere metaalsoorten. Het toevoegen van andere metaalsoorten wordt vooral gedaan om de hardheid te vergroten zodat het geschikt is voor het creëren van uitzonderlijke sieraden.

  18k Verguld: Dit type goud bestaat ​​uit een dun laagje 18k (75% zuiver goud) aangebracht op een ander metaal, meestal zilver. Dit wordt gedaan om een luxe effect op verschillende sieraden te bereiken.

  14k Wit goud verguld: Dit type bestaat ​​uit een dun laagje 14k wit goud (58,5% zuiver goud en 41,5% andere metaalsoorten) aangebracht op een ander metaal, meestal zilver. Dit wordt gedaan om een bijzonder effect op de sieraden te bereiken.

  Wat is het verschil tussen 950 zilver en sterling silver?

  Zilver 950: Dit is het zilver dat typisch gebruikt wordt door edelsmeden in Peru. Het bevat 95% zuiver zilver, en de overige 5% is meestal koper maar kan ook een andere metaalsoort zijn. Het wordt meestal gebruikt voor de vervaardiging van fijne sieraden vanwege zijn veelzijdigheid en glans.

  Zilver 925: Dit type zilver bevat 92,5% puur zilver, en de overige 7,5%, is meestal koper maar kan ook een andere metaalsoort zijn. Het toevoegen van een andere metaalsoort vergroot de hardheid van het materiaal zodat het makkelijker te verwerken is. Type 925 is ook bekend als “Sterling Silver”.

  Welke soorten alpacawol bestaan?

  Er zijn 3 soorten alpacawol die wij gebruiken:

  Alpacawol

  Wordt gebruikt voor zware wintertruien, sjaals en handschoenen. Er zijn twee soorten alpacarassen: Suri en Huacaya. Beide rassen geven luxe vezels. Wol van de Suri-alpaca is echter exclusiever omdat slechts vijf procent van alle alpaca’s Suri’s zijn.

  Baby-alpacawol

  Deze wol is afkomstig van de eerste scheerbeurt van de alpaca, meestal binnen de eerste twee jaar van zijn leven. Baby-alpacawol wordt gekenmerkt door een zeer fijne vezel en weegt meestal minder dan gewone alpacawol.

  Royal Alpacawol

  De vezels van deze wol zijn extra fijn. Slechts 1% van alle alpacawol behoort tot deze soort. Royal Alpacawol is zeer kwetsbaar en weegt minder dan baby-alpacawol. Ze is warm maar tegelijkertijd luchtig door de fijnheid van de vezels en wordt bij voorkeur gebruikt bij de vervaardiging van zeer fijne sjaals, ruanas (omslagdoeken) en enkele handschoenen.

  Hoe kan ik echte alpaca kleding herkennen?

  Aan de hand van de onderstaande kenmerken kunt u meestal snel beoordelen of u te maken heeft met echte alpacawol of met een namaakproduct:

  Temperatuur: Kleding gemaakt met echte alpacawol voelt altijd koel of koud aan, terwijl synthetische kleding warmer aanvoelt.

  GewichtKleding gemaakt met echte alpacawol is zwaar, tenzij ze met baby-alpacawol of Royal Alpacawol gemaakt zijn.

  Afwerking: Kleding gemaakt met echte alpacawol zal altijd een gelijkmatige afwerking hebben zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

  KleurKleding gemaakt met echte alpacawol zult u nooit in felle kleuren tegenkomen, meestal worden de pure kleuren van de alpaca gebruikt. De fel gekleurde kledingstukken zijn dan ook bijna altijd een mix van andere wol of synthetische vezels.

  Geur: Kledingstukken met echte alpacawol hebben een bepaalde, speciale geur die het best als “dierlijk” omschreven kan worden.

  PrijsKleding gemaakt met echte alpacawol is niet goedkoop. Wanneer producten van alpacawol worden aangeboden voor weinig geld, dan gaat het hoogstwaarschijnlijk niet om pure alpacawol. Echte alpacawol is kostbaar.

  Gratis verzending

  Op alle bestellingen boven de €50 euro

  Track and trace

  Weet precies wanneer de postbode komt!

  Hulp nodig?

  Snelle en vriendelijke klantenservice

  Retourneren

  Gemakkelijk en snel

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting

  Tag & volg Alpakah op social media